SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 1. SPLOŠNO
  Splošni pogoji spletne trgovine ime spletne trgovine www.krojacekhlacek.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino www.krojacekhlacek.si (v nadaljevanju ponudnik, prodajalec ali spletna trgovina) upravlja podjetje Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., Spodnji Brnik 46, 4207 Cerklje na Gorenjskem. Nakupovanje v spletni trgovini www.krojacekhlacek.si poteka 24 ur na dan, vse dni v letu. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.krojacekhlacek.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
Storitve spletne trgovine koristite, ko opravite nakup brez registracije.
Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

 1. DOSTOPNOST INFORMACIJ
  Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefonska številka, e-naslov),
  • bistvene značilnosti izdelkov,
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno določene,
  • stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
  • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.
 2.  POSTOPEK NAKUPA
  Pobrskajte po našem katalogu izdelkov po kategorijah, ki omogočajo hitrejši dostop do izdelkov, ali pa preprosto na strani posamezne kategorije izdelkov vpišite izdelek, ki ga iščete, v iskalnik, da boste prišli do želenih rezultatov.
  Ko najdete izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite na ikono ”dodaj v košarico”. Zgoraj desno v košarici lahko spremljate, koliko artiklov že imate notri. Če z miško kliknete na gumb košarica, se prikaže seznam artiklov, ki jih imate v košarici, skupni znesek in ostali koraki nakupa.
 3. NAČIN PLAČILA

Pri spletnem nakupu je možno plačati na naslednje načine:

 • Plačilo po predračunu: po pošti ali na e-naslov, ki ste ga navedli v naročilu, prejmete predračun. Po plačilu predračuna sledi odprema artikla, če je na zalogi, v roku do 3 delovnih dni, če se šiva po naročilu pa najkasneje do 10 delovnih dni od prejetega naročila. V primeru prejetega večjega števila izdelkov po naročilu, si pridržujemo pravico do daljšega dobavnega roka.
  V primeru, da ste izbrali plačilo po predračunu, lahko le-tega poravnate na: TRR: SI56 0313 8100 1038 917. Sklic je enak številki naročila!
 • Plačilo s Paypalom: sprejemamo plačila preko Paypala. Pri zaključku naročila se odpre PayPal stran, kjer opravite plačilo. Po plačilu sledi odprema artikla, če je na zalogi, v roku do 3 delovnih dni, če se šiva po naročilu pa najkasneje do 10 delovnih dni od prejetega naročila. V primeru prejetega večjega števila izdelkov po naročilu, si pridržujemo pravico do daljšega dobavnega roka.
 • Plačilo s karticami: sprejemamo plačila s karticami Mastercard, Visa. V zadnjem koraku nakupa izberete plačilo s kartico tako, da kliknete na ikono s kartico. Odpre se novo okno, kjer vpišete številko kartice. Vpišete CVV/CVC kodo, izberete datum zapadlosti kartice ter potrdite. Vaša banka zahteva še potrditev nakupa v vaši spletni banki. Po plačilu sledi odprema artikla, če je na zalogi, v roku do 3 delovnih dni, če se šiva po naročilu pa  najkasneje do 10 delovnih dni od prejetega naročila. V primeru prejetega večjega števila izdelkov po naročilu, si pridržujemo pravico do daljšega dobavnega roka.
 1. CENE
  Vse cene so v evrih (EUR) in ne vsebujejo DDV, saj podjetje Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., ni zavezanec za DDV. Cena navedena ob posameznem izdelku ne vsebuje stroškov. Slike so simbolične. Realne barve artikov lahko odstopajo od videnih na zaslonu.
  Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnega spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Pri nakupu veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) v trenutku potrditve naročila. Pri nakupu velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. V primeru kakršnihkoli napak pri cenah vam bomo omogočili odstop od nakupa.

AKCIJE in DRUGI POPUSTI
Uporabniki spletne trgovine lahko kupujete izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike so označene. Pri vsakem izdelku, za katerega akcija ali cena s popustom velja, so jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

 1. ZASEBNOST IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
  Upravitelj spletne trgovine Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., Spodnji Brnik 46, 4207 Cerklje na Gorenjskem je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.
  Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve dosežene in jih tudi presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov, itd. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Vaših osebnih podatkov ne zbiramo, razen v primeru, ko nam vi to omogočite oz. v to privolite – ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice. Od naših novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer na krojacek-hlacek@siol.net. Če se spremenijo vaši osebni podatki, vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na krojacek-hlacek@siol.net. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
  Za potrebe poslovanja Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., zbira naslednje uporabnikove podatke:
  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.krojacekhlacek.si.

Večino strani v spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi razkrili svoje osebne podatke, kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov, standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. IP-naslovi se zbirajo za potrebe zagotavljanja varnosti.

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku podjetja Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., Spodnji Brnik 46, 4207 Cerklje na Gorenjskem, shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.
Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p.

O piškotkih
Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

 1. NAROČILA
  ZAVRNITEV NAROČILA
  Naročilo se zavrne, če se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti. Kupec ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

OBDELAVA NAROČILA
Spletna trgovina z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, začne takoj po prejemu.

HRANJENJE NAROČILA
Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Kupec lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

ODSTOP OD NAROČILA
Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku brez posebnega razloga pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Blago kupec vrne nepoškodovano in v originalni embalaži na svoje stroške. Možnost vračila ne velja za izdelke, ki so bili izdelani  po naročilu in   željah kupca.

Ponudnik mora blago oz. storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe.

 1. DOSTAVA in POŠTNINA
  DOSTAVA POŠILJK
  Predvidena odprema za izdelke na zalogi je v roku 1-3 delovnih dni, za izdelke po naročilu pa v roku do 10 delovnih dni. V primeru naročila večje količine izdelkov po naročilu, si pridržujemo pravico do daljšega dobavnega roka. V primeru daljšega dobavnega roka vas o tem obvestimo po elektronski pošti ali po telefonu.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.
Za dostavo pošiljke je potreben čas, ki za večino pošiljk traja 1 dan, lahko pa se zaradi razlogov, na katere nimamo vpliva, ta tudi podaljša (nesreče, razmere na cesti, napake, itd.).

PARTNER ZA DOSTAVO
Pogodbeni partnerji za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Kupnino krije kupec v primeru nakupa nižjega od 70 EUR.
Poštnina za pošiljke Pošte Slovenija znaša od 3,50 do 5,00 EUR, odvisno od teže pošiljke.

Lestvica stroškov dostave glede na težo paketa:
teža paketa do 500 g = strošek dostave 3,50 EUR
teža paketa od 501 g dalje = 5,00 EUR
vrednost nakupa nad 70,00 EUR = BREZPLAČNA DOSTAVA

DOSTAVA POŠTA SLOVENIJE
V kolikor vam ob dostavi pošiljke le-te ni možno vročiti, vam Pošta Slovenije pošiljko preusmeri na njihovo najbližjo poslovno enoto ali si paket lahko preusmerite na paketomat.  Če pošiljke ne prevzamete v 14 dneh se le-ta vrne na podjetje Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p.

 1. REKLAMACIJE
  Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani.

V PRIMERU NAŠE NAPAKE
V primeru, da dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov, nas morate o tem obvestiti v 8 dneh od datuma prejema izdelka. Prosimo vas, da izdelke vrnete v originalni prodajni embalaži ter v stanju, kakršnem ste izdelek prejeli. Priložite izpolnjen reklamacijski obrazec, ki ga na zahtevo pošljemo po elektronski pošti, s kratkim opisom, kaj je razlog za vračilo. Znesek v vrednosti vrnjenega izdelka, brez stroškov dostave vam bomo vrnili, priznali kot dobropis ali pa poslali nove izdelke.

STVARNA NAPAKA
Napaka je stvarna kadar:
• izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
• izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
• izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
• je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.
Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled izdelka.

POŠKODBA IZDELKA MED DOSTAVO
Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom, se prosim obrnite na dostavno službo, ki izvrši dostavo. V kolikor menite, da je bila pošiljka med dostavo poškodovana, prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti dostavljavca. Vse kasnejše reklamacije poškodb blaga prevozniki upoštevajo le izjemoma in jih tudi naše podjetje ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, katerega je dostavljavec dolžan podpisati.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA
V skladu z določili 43. člena ZVPot (Ur. l. RS št.98/2004, 126/2007) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalca obvesti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za pravico do odstopa od nakupa začne teči z dnem prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca krojacek-hlacek@siol.net ali na sedež podjetja Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., Spodnji Brnik 46, 4207 Cerklje na Gorenjskem. Vrnjenemu blagu je potrebno priložiti kopijo računa. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti izdelek vrne po pošti na naslov prodajalca Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., Spodnji Brnik 46, 4207 Cerklje na Gorenjskem. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Možnost vračila ne velja za izdelke, ki so bili izdelani  po naročilu in   željah kupca.

 1. ODGOVORNOST IN INTELEKTUALNA LASTNINA
  Pri urejanju spletne strani skušamo zagotavljati točnost in ažurnost informacij. Kljub temu pa je kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake v informacijah popolnoma izključena in ne odgovarjamo za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na tej spletnih strani.
  Pridržujemo si pravico, da vse informacije, ki so vključene ali dosegljive na tej spletni strani kadarkoli, brez predhodnega opozorila spremenimo. Vsebine, objavljene na tej spletni strani, nimajo značaja uradnega dokumenta, razen kadar je to posebej navedeno. Prav tako ne odgovarjamo uporabnikom za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi tehničnih težav, oziroma zaradi nezmožnosti dostopa do spletne strani ali nezmožnosti uporabe informacij, ki se nahajajo ali izhajajo iz spletne strani.
  Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega našega soglasja.
 2. REŠEVANJE SPOROV
  Kupec se v primeru napak pri pošiljanju ali na dobavljenem blagu obrne najprej na prodajalca neposredno, s pritožbo. Prodajalec nato, v primernem času, glede na naravo problema, kupcu odgovori tako, da pritožbo zavrne ali potrdi ter ponudi možne rešitve zadeve.

V kolikor stranki spora ne moreta rešiti preko pritožbe, z medsebojnim sporazumevanjem, je za spore pristojno sodišče ustrezne pristojnosti v Kranju.

Skladno z zakonskimi normativi Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., Spodnji Brnik 46, 4207 Cerklje na Gorenjskem, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z 32. členom Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).
Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

VIZITKA PODJETJA
Sedež podjetja: Krojaček Hlaček, kreativno ustvarjanje, Boštjan Grlica s.p., Spodnji Brnik 46, 4207 Cerklje na Gorenjskem

Matična številka: 8712778000
Davčna številka: SI79059791
TRR:  SI56 0313 8100 1038 917
Zavezanci za DDV: NE
Datum registracije podjetja: 5.9.2020